Werkplekbeheer van Asista;
een veilige werkplek

Video afspelen
Icon - Savings

Lagere kosten

Icons - Shield

Veilig en betrouwbaar

Icon - Fast

Snel en schaalbaar

Overal en altijd een veilige werkplek

Op kantoor, thuis of bij de klant; met Werkplekbeheer van Asista werken je medewerkers waar en wanneer ze willen. Geen dure servers, maar de efficiëntie van de cloud gecombineerd met een betrouwbaar werkstation. Een Asista werkplek betekent: laptop open, inloggen en aan de slag.

Vanaf € 39 per medewerker per maand

De voordelen van Werkplekbeheer

In 6 stappen een toekomstbestendig accountantskantoor

White Line Hexagon 1

Inventarisatie

Eerst brengen we het huidige applicatielandschap in kaart, bekijken we de aanwezige hardware en de verbindingen en stellen een planning op. We denken mee over de meest gebruikersvriendelijke inrichting.

White Line Hexagon 2

Overdracht

Na de inventarisatie nemen we de lokale netwerkomgeving van het kantoor in beheer. We maken indien nodig afspraken om het lokale netwerk te vervangen, schakelen eventueel externe hardware- en softwareleveranciers in en bespreken de gewenste details van de inrichting. In deze stap zetten we het raamwerk van de nieuwe omgeving klaar.

White Line Hexagon 3

Voorbereiden

Stap 3 gaat over de technische inrichting. We bereiden de standaarddiensten van Asista (zoals Duo, Exclaimer, SSPR, Printix) voor en zorgen dat je na de migratie eenvoudig toegang krijgt tot de gewenste softwareapplicaties.

White Line Hexagon 4

Pre-migratie

Gedurende de vierde stap testen we de nieuwe installatie. We doorlopen het hele proces en kijken daarbij door de ogen van de gebruiker. In de testfase vragen we jullie om zoveel mogelijk acties uit te voeren. Op deze manier kunnen we de nieuwe werkplek kritisch controleren. Is iedereen tevreden met de uitkomsten, dan vragen we akkoord voor de definitieve migratie. 

White Line Hex 5

Migratie

Na het testen wordt de migratie in gang gezet. Op de achtergrond synchroniseren we de systemen en de werkstations van de medewerkers worden op een gepland tijdstip gereset. Alle gebruikers binnen je kantoor krijgen vervolgens instructies om de vernieuwde werkplek in gebruik te nemen. De oude serveromgeving blijft veelal volledig intact zodat er een minimale onderbreking is in de productiviteit van de medewerkers.

Nazorg

Voordat wij de oude serveromgeving uitzetten, ontvang je een back-up. Na de ingebruikname blijven wij op de achtergrond beschikbaar voor vragen of eventuele problemen. Neem je een nieuwe medewerker aan, dan beweegt Asista mee. Een werkplek installeren is makkelijk en snel.

Alles wat een accountant nodig heeft

Alles wat een accountant nodig heeft is op het werkstation beschikbaar; van financiële softwarepakketten tot en met Microsoft Office. Daarnaast kunnen ze eenvoudig terugvallen op vertrouwelijk printen via Intune, hulp op afstand en een automatische backupfunctie.

De flexibele werkplek van Asista is gebruikersvriendelijk, betrouwbaar en vergroot de productiviteit van je kantoor. Je bepaalt op basis van rechten en rollen welke software beschikbaar is voor elke gebruiker. Elke computer is altijd up-to-date en onder andere voorzien van tweefactorauthenticatie, NextGen virusscanner en webbeveiliging.

Met Werkplekbeheer van Asista beschik je over:

Microsoft Autopilot

Laptops worden rechtstreeks bij de medewerkers afgeleverd.

Na het aanmelden wordt alle kantoorsoftware automatisch geïnstalleerd.

Monitoring

Met ons dashboard monitoren we hardware en software. Eventuele problemen met bijvoorbeeld updates, volle harddisks, encryptie et cetera lossen we zonder extra kosten op.

Online vergaderen

Beter beeld en geluid en sneller vergaderen met Microsoft Teams.

We vergroten de effectiviteit van online meetings, omdat we geen gebruik maken van Citrix of RDP-verbindingen.

Altijd up-to-date 

We monitoren 24/7 de hardware en software. Zo zorgen we dat alle werkstations altijd voorzien zijn van de laatste updates. Een simpele herstart is voldoende. 

Asista faciliteert momenteel 1.000 veilige, serverloze werkstations in de accountancybranche.

Ontdek wat jij kunt besparen

Wil je weten hoeveel je jaarlijks betaalt voor Werkplekbeheer, Caseware on Intune of beide? Selecteer eenvoudig het aantal medewerkers en kies welke diensten je van ons af wilt nemen. Deze berekening is exclusief btw, onboarding en de licentiekosten voor Office 365. Optionele diensten, zoals onze Online Leeromgeving en Premium Security modules, kunnen los worden afgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring