ICT-specialist voor de accountancy

Image - Login
Icon - Savings

Vaste prijs voor de veiligste werkplek, zonder gedoe

Icons - Shield

100% veilig en betrouwbaar: hackerproof

Icon - Fast

Snel en schaalbaar (géén gedeelde, vertraagde reken- of serverkracht meer)

Diepgaande kennis van accountancy

Asista heeft jarenlange ervaring met systeem- en applicatiebeheer bij accountantskantoren. We kennen de werkprocessen, spreken dezelfde taal en weten dat betrouwbaarheid essentieel is in het vakgebied. Dat is mooi gezegd toch? Nu in gewoon Nederlands: wij staan op met de accountant in onze gedachten.

Want zo begon het ook ooit. Directeur Richard Schouten bouwde één oplossing. In eerste instantie voor één grote klant. Toen het af was bleek de oplossing zó mooi, dat besloten werd het ook aan andere kantoren aan te bieden. In een gesprek, notabene met zijn eigen accountant, waar hij deze eigen gebouwde module toonde, werd het stil. Heel even maar: dát wil ik ook voor mijn accountantskantoor, zei de oprichter ervan.

Zogezegd, zo gedaan. Het resultaat? Het kantoor groeide razendsnel én kwalitatief uit zijn voegen. Toen was de stap naar andere accountantskantoren snel gemaakt. Niet omdat Asista (het bedrijf dat Richard inmiddels opgericht had) hier zelf op aanstuurde. Nee, omdat de telefoon roodgloeiend van de vele aanvragen stond. De rest is geschiedenis.

De rolverdeling? Richard is directeur en de enthousiaste accountant met vooruitstrevende blik van destijds is nog altijd betrokken als eigenaar en aandeelhouder. Iedereen blij: de klant, Richard én de accountant. Soms kúnnen samenwerkingen niet mooier en is win-win een understatement. Daarom noemen we het win-win-win in dit geval. Are you in?

Image - Partners
Schaalbare-moderne-werkplekoplossingen-accountancy

Secure by Design

Kortom, als betrokken en gedreven ICT-specialist zorgen wij er elke dag opnieuw voor dat accountants het optimale rendement uit bestaande softwarepakketten halen. Van werkplekbeheer tot en met Caseware on Intune en Microsoft 365; onze oplossingen zijn ‘Secure by Design’ en maken het werk niet alleen plezieriger, maar ook een stuk gemakkelijker.

5 weken, zo snel fixen we jouw nieuwe, serverloze IT-omgeving

Bij de overstap naar een serverloze werkplek zorgt Asista voor een efficiënt proces met gemiddeld 2 uur downtime. Hoe we dat doen? We brengen vooraf het applicatielandschap van jouw kantoor in kaart, bekijken de aanwezige hardware en vragen de juiste rechten aan. Zijn alle benodigde zaken aangeleverd, dan prikken we samen een startdatum. En dan wordt het pas écht leuk.

White Line Hexagon 1

Week 1: Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding gaan we voortvarend aan de slag met de voorkeuren van jouw kantoor. Oké, komt-ie: eerst even de saaie uitleg: we zetten standaarddiensten (zoals Exclaimer, SSPR en Printix) klaar en zorgen ervoor dat je na de migratie eenvoudig toegang krijgt tot de gewenste softwareapplicaties.

Tijdsinvestering: +/- 2 uur projectmanagement

White Line Hexagon 2

Week 2: Inrichting

Goed, door naar de volgende stap. En, inderdaad, ook deze oogt nog wat droog misschien. Om alle laptops 100% top in te richten én veilig te maken, werkt Asista aan de inrichting van Microsoft Intune. Tot slot, bereiden we de baseline voor die tijdens de pre-migratie kan worden getest én we zorgen ervoor dat overige inrichting goed wordt afgerond. En dan? Dan zijn we er bijna! En het heeft je als accountantskantoor pas 5 uurtjes investering van je tijd gekost. Niet zoveel: je krijgt er immers een volledig toekomstbestendig accountantskantoor voor terug. En, heel eerlijk, het is niet de vraag óf, maar wannéér je hiermee aan de slag gaat.

Tijdsinvestering: +/- 3 uur projectmanagement

White Line Hexagon 3

Week 3: Pre-migratie

Goed, week 3: Voordat we migreren, testen we de nieuwe installatie. En met testen bedoelen we ook tésten: van A tot Z en weer terug van Z tot A. Geen detail zien we over het hoofd. Samen doorlopen we het hele proces en we kijken daarbij, spreekwoordelijk, door de ogen van jou als gebruiker die zijn doelen wil halen in de wereld van gedreven accountants. In deze testfase voert jouw kantoor zoveel mogelijk acties uit, met als doel de nieuwe werkplek zo kritisch mogelijk te controleren. Ben je klaar voor de zesbaans snelweg waar we eerder aan refereerden? Even in achteruitkijkspiegel kijken en soepeltjes invoegen maar…

Tijdsinvestering: +/- 4 uur projectmanagement

White Line Hexagon 4

Week 4: Migratie

Is iedereen blij, maar dan ook écht 100% blij met de testsituatie? Dan gaan we na jullie akkoord over tot de definitieve migratie. We synchroniseren de systemen en resetten de werkstations van de medewerkers op een vooraf gepland tijdstip. Alle gebruikers krijgen instructies om de vernieuwde werkplek in gebruik te nemen. De oude serveromgeving blijft vaak tijdelijk intact, zodat er minimale onderbreking is in de productiviteit. En, zo goed kennen we de accountant dan ook wel weer: zékerheid voor alles. We weten dat het tijdelijk in de lucht houden van de oude serveromgeving rust en vertrouwen geeft in tijden van verandering. En daar worden wij dan weer heel gelukkig van.

Tijdsinvestering: +/- 6 uur projectmanagement + 6 uur testen

White Line Hex 5

Week 5: Nazorg

Zodra de migratie compleet is, organiseren we een kennissessie 3.0 voor de collega’s. Kost dat veel (facturabele) tijd? Tuurlijk niet! Wij snappen dat dat niet wenselijk is. Daarom doen we deze belofte: iedereen is diezélfde ochtend weer volledig up and running. Je ontvangt bovendien een back-up van de oude serveromgeving van de oude IT’er. Asista blijft beschikbaar voor vragen of eventuele problemen. Al verwachten we niet dat dit laatste item zich voor zal doen.

Tijdsinvestering: +/- 10 uur projectmanagement + 3 improductieve uren per medewerker

Dit kun jij besparen

Eén ding is zeker. Jij kunt besparen terwijl de kwaliteit, snelheid en veiligheid van je werkplekken stijgt. Klik hieronder eenvoudig en zie direct wat je betaalt voor werkplekbeheer, Caseware on Intune of beiden. Deze berekening is exclusief btw, onboarding en de licentiekosten voor Office 365. Optionele diensten, zoals onze Online Leeromgeving, netwerkbeheer en telefoniediensten kunnen los worden afgenomen.

Plan hier je afspraak.

Velen gingen je voor: wanneer maak jij je accountantskantoor nu eens écht toekomstbestendig?

Doe vandaag nog de Quick Scan en ontdek hoeveel je op álle fronten wint door over te stappen naar de 100% veilige, betrouwbare, razendsnelle serverloze Asista-werkplek Beloofd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring