Voordelen van een lokaal werkstation met Cloudopslag

Sinds de opkomst van de Cloud is het steeds minder interessant geworden om gebruik te maken van eigen servers. Waarom zou je namelijk de kosten van airco, server-hardware, elektra en onderhoud zelf dragen, als je ook via een abonnement gebruik kan maken van een oplossing die vele malen veiliger en goedkoper is.  

Cloudopslag

Meer flexibiliteit

De Cloud is oneindig schaalbaar. Je kunt er met vele terabytes aan data gebruik van maken. Heb je tijdelijk wat meer ruimte nodig? Dan is dat geen probleem. Is de opslagruimte niet meer nodig? Dan schaal je de oplossing eenvoudig af naar de door jou gewenste hoeveelheid ruimte. Je betaalt dan alleen voor wat je na het afschalen nog gebruikt. 

Besparen op ICT-kosten

Wanneer je de schaalbare cloudoplossing vergelijkt met een serveromgeving merk je al snel dat de server een dure hobby is. De server heeft natuurlijk zijn initiële aanschaf als kostenpost, maar vereist ook veel energie (tot 1/3e van jouw totale energieverbruik). En bij uitbreiding dien je extra harde schijven en uitbreidingsunits aan te schaffen, welke na enkele jaren afgeschreven zijn en vervangen dienen te worden. Als je gebruik maakt van de Cloud, hoef je niet zelf te investeren in hardware en software, updates en het bijhouden van licenties. De leverancier is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de serverfaciliteiten.

Totaaloplossing

Met een Microsoft Business Premium licentie is de opslag van bedrijfsdata via SharePoint en OneDrive volledig inbegrepen. In tegenstelling tot een aparte Cloudwerkplek zijn er aan werkplekbeheer van Asista dus géén extra kosten voor dataopslag verbonden! Medewerkers hebben naast de opslagruimte ook gelijk toegang tot veelgebruikte Office-apps, waaronder Outlook, Word, Excel, Planner en Microsoft Teams. De Cloud heeft een maandelijks vast tarief per gebruiker en is oneindig schaalbaar. Zo weet je altijd exact hoeveel je kwijt bent. 

Icon - Cloud Storage

Veilige cloudopslag met een lokaal werkstation is toekomstbestendig

Efficiënt bestanden opslaan

Dankzij de blauwdruk van Asista werk jij vanuit de Cloud alsof de data op het werkstation zelf staat. Daarbij staat de meest gebruikte data ook op de laptop zelf voor snelle toegang. De schijf van de laptop zelf raakt nooit vol, omdat ongebruikte bestanden enkel in de Cloud blijven.  

Veilige dataopslag

Wanneer je besluit om de server de deur uit te doen gaat de dataveiligheid er meteen een stuk op vooruit. Microsoft heeft vele experts die zich bezighouden met het optimaal beveiligen van het Cloud platform. Daarnaast bestaat de kans niet meer dat er door fysieke ongelukjes (zoals collega’s die per ongeluk de verkeerde kabel eruit trekken, of inbrekers die de server fysiek meenemen) downtime of dataverlies/diefstal ontstaat. 

Overstappen naar de Cloud ingewikkeld?

Asista helpt je in 6 stappen naar een toekomstbestendig accountantskantoor. Wil je meer informatie? Plan dan gerust een afspraak in

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring