Slimmer werken met CaseWare on Intune

Meerwijk Allister Groep is een modern accountantskantoor. Vanuit Baarn werken accountants, belastingadviseurs en HRM-specialisten voor verschillende opdrachtgevers in Nederland. Sinds kort maakt Meerwijk Allister Groep gebruik van CaseWare on Intune. Een softwareoplossing, ontwikkeld door Asista in samenwerking met FullFinance, waarvan niet alleen accountants profiteren maar ook hun klanten. 

CaseWare biedt softwarepakketten voor het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen. Ook bij Meerwijk Allister Groep is CaseWare al jaren de standaard. Het kantoor wilde meer uit de bestaande IT-omgeving halen en had ook ten aanzien van de specifieke accountancysoftware een aantal wensen. Dio Mansour, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor de ICT: “Ik ben naast accountant ook bezig om manieren te vinden om slimmer te werken met behulp van IT en data.”  

Meerwijk Allister Groep was al afgestapt van een eigen server en de medewerkers konden veilig aan dossiers werken op een laptop. “Eigenlijk waren we best tevreden met onze IT-faciliteiten maar we zochten een partner met specifieke ervaring in de accountancy. Een partij die niet alleen kennis heeft van standaard kantoorautomatisering, maar een die ook het belang van CaseWare begrijpt voor onze dienstverlening. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom we uiteindelijk hebben gekozen voor Asista”, legt Dio Mansour uit. Meer weten over CaseWare on Intune? Bekijk de onderstaande video.  

Binnen no time heeft elke medewerker toegang tot de systemen

Met werkplekbeheer, de cloudoplossingen van Microsoft en CaseWare on intune is Asista de IT-specialist voor de accountancy. Het Brabantse bedrijf kent de processen en weet wat er speelt binnen accountantskantoren. Dat ervaren ze bij Meerwijk Allister Groep vanaf dag één. Dio Mansour: “Op basis van onze eisen en wensen heeft Asista een testomgeving opgezet. Het systeem is door ons uitgebreid getest en pas toen wij tevreden waren zijn we live gegaan. Uitrol naar de collega’s is volledig geautomatiseerd en makkelijk op te schalen.” 

 

Na oplevering zorgt Asista dat alle updates eerst worden getest. Functioneert de software naar behoren, dan kunnen de medewerkers zelf bepalen wanneer ze hun werkstations een update geven. Het werk van de accountant hoeft overigens niet lang stil te liggen. Een herstart is voldoende. Een eenvoudig onboardingsproces en snelle updates zijn niet de enige voordelen voor de accountancy. “Elk accountantskantoor profiteert van de ervaringen die bij anderen zijn opgedaan. Door gebruik te maken van best practices wordt de efficiëntie vergroot en zijn de kosten lager.” 

Icon - Cooperation

"CaseWare on Intune stelt ons in staat om slimmer te werken."

De accountant kan overal veilig werken

De uitgebreide functionaliteiten van CaseWare in combinatie met de veilige opslag en tweefactorauthenticatie van CaseWareCloud zorgt dat data 24/7 beschikbaar is. De medewerkers van Meerwijk Allister Groep kunnen overal en altijd werken. Alle wijzigingen in een klantdossier worden doorlopend gesynchroniseerd. Een back-up maken is overbodig. “CaseWare on Intune van Asista stelt ons in staat om slimmer te werken. Jaarlijks terugkerende werkzaamheden kosten ons veel minder tijd.” 

De tijdsbesparing heeft ook voor de klanten van Meerwijk Allister Groep voordelen. Mansour: “We kunnen efficiënter werken en daarom naar andere dingen kijken. Met behulp van data-analyse kunnen we patronen en eventuele afwijkingen herkennen en dat met de opdrachtgever bespreken.” De accountant kan meer doen dan noodzakelijk en de klant voorzien van beter onderbouwde adviezen. “Daarmee wordt ons werk een stuk waardevoller en blijft ons vak leuk”, besluit een enthousiaste Dio Mansour. 

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring