Notuleren in Microsoft Teams

Microsoft Teams bevat veel functies die het werk soms net wat makkelijker maken. Weet jij bijvoorbeeld dat je in Teams notulen kan maken?

Notities in Teams

Effectief aantekeningen maken in Teams

Microsoft Teams is het communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft. De populariteit van het programma is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Logisch als je bedenkt dat chat, videoconferentie, gedeelde bestandsopslag en integratie van applicaties in een programma worden samengebracht.  

Teams bevat zo veel mogelijkheden dat je wel eens een feature over het hoofd ziet. Een van die handige functies is het maken van notulen. In plaats van een apart Wordbestand te maken, kun je namelijk ook rechtstreeks in Teams het verslag opstellen. Daarnaast kun je de notulen eenvoudig delen.  

Icon - Cooperation

Eenvoudig notities en to-do's vastleggen!

Aandachtspunten

Voordat je aan het verslag wilt beginnen moet je wel rekening houden met een aantal punten: 

  • Alleen personen in dezelfde organisatie als de organisator van het overleg kunnen vergaderingsnotities starten of openen. 
  • De notitiemogelijkheden zijn beschikbaar in Teamssessies met maximaal 100 personen. 
  • Alleen personen die worden uitgenodigd voor een vergadering voordat notities worden gemaakt, hebben toegang. Heb je geen toegang dan kun je dat aanvragen. De eigenaar van de notities wordt via e-mail op de hoogte gesteld.

 

Voordeel van de notulenfunctie in Teams is dat je een agenda of andere punten toe kan voegen en direct actiepunten toe kan wijzen door middel van @mention. De notitie-optie is beschikbaar voor, tijdens en na afloop van je Teams-vergadering.  

Voor, tijdens en na de vergadering

Wil je notities maken voor het overleg, dan ga je naar agenda, selecteer je de vergadering en kies je het tabblad notities. Dit geldt alleen voor meetings die in je agenda zijn gepland.  Tijdens een meeting, ga je naar meer acties en kies je vergadernotities. Wil je een verslag openen na een vergadering, ga dan naar het betreffende kanaal, kies de vergadering en selecteer notities. Deze optie kan alleen in meetings die in een kanaal zijn gepland. 

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring