Microsoft komt met Microsoft Loop

Afgelopen november is Microsoft Loop aangekondigd. Deze nieuwe applicatie binnen Microsoft 365 geeft je medewerkers een krachtig en flexibel canvas waarop zij samen kunnen werken aan projecten. Microsoft heeft niet aangegeven wanneer de Loop-app beschikbaar komt, maar bepaalde componenten zijn inmiddels uitgerold in onder andere Teams en Outlook. 

Microsoft Loop
Bron | Microsoft

Microsoft Loop versus Teams

Microsoft Loop is een virtuele werkomgeving waar medewerkers eenvoudig en snel informatie met elkaar kunnen delen. In het canvas kun je onder andere bestanden, tekst, foto’s en documenten toevoegen en iedereen die toegang heeft kan eraan werken.   

Het lege canvas is ook direct het grote verschil tussen Loop en Teams. Het ‘doek’ biedt namelijk meer ruimte om zelf in te vullen. Vooral in projecten waar flexibiliteit en creativiteit belangrijk zijn, biedt Microsoft Loop meer mogelijkheden dan Teams. De twee werken overigens perfect samen. Het Fluent Design System van Microsoft stelt je namelijk in staat om de informatie op het canvas snel te verplaatsen naar bijvoorbeeld Microsoft Teams en het daar op te slaan. 

Think, plan, and create - together

Components, Workspaces en Pages

De nieuwe Office-app van Microsoft bestaat uit drie onderdelen; Components, Pages en Workspaces. Microsoft Components zijn bijvoorbeeld lijsten, tabellen of notities die je helpen samen te werken in een chat, e-mail, vergadering of document. Ze maken informatie makkelijk te delen vanuit verschillende bronnen en zorgen dat ze overal gesynchroniseerd worden.  

Een Loop Page is een flexibel canvas waarin je verschillende soorten informatie kan plaatsen en ordenen. Pagina’s zijn geoptimaliseerd om samen te denken en te werken, of het nu om kleine- of grote projecten gaat.  

Workspaces zijn gedeelde werkplekken waarin alle deelnemers alles wat belangrijk kunnen zien en groeperen. Loop Workspace maken het je makkelijk om bij te houden waar iedereen aan werkt, stelt je in staat om te reageren op ideeën van anderen en maakt het mogelijk om de voortgang van projecten bij te houden.   

Microsoft geeft aan de komende periode meer over Loop bekend te maken. 

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring