In 5 weken naar een serverloze werkplek

Ben je het ook zo zat dat een serverprobleem meteen de hele organisatie treft? Als je ’s avonds nog even aan het werk wil gaan, en ontdekt dat de server niet beschikbaar is vanwege werkzaamheden of een update? Niet in kunnen loggen bij de server, een veelvoorkomende frustratie. Misschien heb je je er na vele jaren frustratie bij neergelegd, en denk je dat IT-problemen ‘er gewoon bij horen.  

Coud Only drieluik

Maar stel je voor dat dit probleem compleet verdwijnt. Dat je letterlijk 7 dagen per week, 24 uur per dag probleemloos kunt werken. En dat je ook andere serverproblemen zoals beheer, back-ups, onderhoud en traagheid ziet verdwijnen. In dit blog lees je waarom je nu al afscheid kunt nemen van die server en hoe Asista in 5 weken de migratie naar de serverloze werkplek voor je organiseert. Na 5 weken starten wij op een donderdag 16:00 uur en op vrijdag zijn jouw medewerkers gegarandeerd minimaal 6 uur declarabel. Want ook een migratie naar serverloos werken doen wij zonder gedoe! 

Neem afscheid van dure servers

Het is een keer klaar met die dure servers op kantoor. En zeker als ze alleen nog maar draaiende worden gehouden voor document management of applicaties als Caseware Working Papers, UNIT4 Audition, UNIT4 Financial Data Suite. Het kan en moet anders. Bij Asista hebben wij namelijk Caseware on Intune ontwikkeld. Deze unieke oplossing combineert de uitgebreide functionaliteiten van Caseware Working Papers met de veilige opslag en toegangsbeveiliging van Caseware Cloud voor alle dossiers.  

Daarmee maken wij de serveromgeving volledig overbodig. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw medewerkers gefrusteerd zijn om de serveromgeving, maar je bespaart ook flink in directe en indirecte kosten. Wat komt er dan te vervallen? 

  • Aanschaf en afschrijvingskosten (server)hardware 
  • Huurkosten ruimte in een datacenter 
  • Stroomverbruik van servers en airco 
  • Licentiekosten voor Citrix en/of VMware licenties 
  • Licentiekosten voor Microsoft Remote Desktop Services 
  • Kosten voor het Azure platform 
  • Beheerskosten serveromgeving 
  • Kosten voor bestandsopslag 
  • Kosten voor backup- en restore software 
  • Kosten voor virusbeveiliging van de servers 
Icon - Cooperation

Altijd en overal bereikbaar, wanneer het jouw medewerkers uitkomt.

Serverloos in 5 weken

Kies je voor een Asista-werkplek? Dan zorgen wij ervoor dat je in 5 weken volledig serverloos werkt. Met gemiddeld 2 uur downtime, zorgen voor een gestroomlijnde en efficiënte onboarding. Hoe we dat doen? Vooraf brengen we het applicatielandschap en de werkplek van jouw kantoor in kaart. Zijn alle benodigde zaken aangeleverd, dan prikken we samen een startdatum.  

Voorbereiding (week 1)

In de eerste week gaan we aan de slag met de voorkeuren van jouw kantoor. Standaarddiensten zoals Exclaimer, SSPR en Printix zetten we klaar. En we zorgen ervoor dat je na de migratie eenvoudig toegang krijgt tot de gewenste applicaties.  

Inrichting (week 2) 

We gaan de laptops zo efficiënt en veilig mogelijk inrichten met Microsoft Intune. Ook worden de laptops voorzien van 2FA en een versleuteld harddrive. Vervolgens bereiden we de baseline voor die tijdens de pre-migratie kan worden getest.  

Pre-migratie (week 3)  

We testen de inrichting van A tot Z en weer terug. Samen doorlopen we het hele proces en kijken daarbij door de ogen van jouw medewerkers. Jouw kantoor voert zoveel mogelijk acties uit om de werkplek kritisch te controleren.  

Migratie (week 4)  

Is iedereen tevreden na de pre-migratie? Dan gaan we na akkoord over tot de migratie. We synchrosniseren en resetten de werkplekken van medewerkers op een vooraf gepland tijdstip. De oude serveromgeving blijft tijdelijk intact, zodat er een minimale werk onderbreking is. De migratie vindt plaats op donderdagmiddag om 16:00 uur. De volgende ochtend is je omgeving vanaf 09:00 uur live en zitten we samen in een Teams-meeting om de nieuwe werkplek bij je medewerkers te introduceren. Op vrijdagochtend om 10:00 uur is iedereen weer aan het werk. 

Nazorg (week 5)  

Zodra de migratie compleet is, organiseren we een kennissessie voor de collega’s. Ook blijft ons team beschikbaar voor vragen of eventuele problemen. En wil jij nog meer halen uit jouw Asista-werkplek? Dan is onze Microsoft 365 of Data Informatie Eindgebruiker Veiligheid (DIEV) training iets voor jou.  

Veilige werkplek

Past jouw kantoor bij Asista?

Wij ádemen accountancy: we kennen jouw wereld door en door. We zien je zó zitten achter je bureau: in de weer met cijfers, werkdruk, zorgen dat alles klopt, servers die niet werken, bestanden die lastig vindbaar zijn, kritische klanten die om aandacht vragen en, als je heel eerlijk bent: meer werk dan je mensen kunt vinden. En dat kan stress geven. Dáárom bestaat Asista. Dus wil jij nou ook genieten van de flexibele Asista-werkplek? Doe vandaag nog de Quick Scan en ontdek hoeveel je op álle fronten vooruitgaat door over te stappen naar een serverloze werkplek! 

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring