De veiligste werkplek voor de accountant

WITh is een modern accountantskantoor met vestigingen in Sliedrecht en Amersfoort. Het kantoor biedt meerwaarde voor ideële organisaties in Nederland. WITh combineert online oplossingen en automatisering met een persoonlijke dienstverlening. Sinds oktober 2022 maakt WITh gebruik van Werkplekbeheer en Caseware on Intune van Asista.

De accountancy kan niet zonder goede ICT-faciliteiten. Een goed uitgerust werkstation met alle benodigde software behoort tot de standaard uitrusting. Jarne Vermeer, accountant AA en verantwoordelijk voor de ICT binnen WITh: “Binnen de controlepraktijk is ICT heel belangrijk. Als wij een handtekening zetten onder de verklaring dan zeggen we dat de jaarrekening een getrouw beeld geeft van de werkelijkheid. Daarvoor moeten we op digitale systemen kunnen vertrouwen.”

IT-omgeving zonder serverfaciliteiten

Tot voor kort gebruikte WITh een server van de moedermaatschappij. In 2022 is het accountantskantoor qua ICT op eigen benen komen te staan en ontstond de behoefte aan een eigen IT-omgeving zonder serverfaciliteiten. Jarne: “Onze medewerkers zijn gewend om te werken met Caseware. Nieuwe programmatuur was dan ook niet gewenst. We zijn daarom op zoek gegaan naar een leverancier die zowel de hardware als de voor ons bekende software kon leveren.”

Veel leveranciers bieden Caseware aan via Citrix, Remote Desktop of Azure. Dat was voor WITh geen optie. “Asista was de enige die Caseware in combinatie met Microsoft Intune kon aanbieden en tegelijk ook de hardware voor zijn rekening kon nemen.” De Caseware on Intune-oplossing van Asista combineert de uitgebreide functionaliteiten van Caseware Working Papers met veilige opslag in Caseware Cloud en toegangsbeveiliging door middel van tweefactorauthenticatie. Een eigen server is niet meer nodig.

Wil jij meer weten over Caseware on Intune? Bekijk dan onderstaande video. 

Icon - Cooperation

"We hoeven niks zelf uit te zoeken, maar kunnen direct de specialisten van Asista raadplegen."

Laptop gestolen, geen werk(dag) verloren

Werkplekbeheer van Asista is ‘secure by design’. De serverloze oplossing biedt de accountant een betrouwbare laptop gecombineerd met de efficiëntie van cloudopslag. De accountant kan hierdoor overal veilig werken. Elke computer is namelijk voorzien van up-to-date tweefactorauthenticatie, een virusscanner en webbeveiliging.

Het hoge beveiligingsniveau is een van de sterke punten van de werkplek van Asista. Een gestolen of verloren laptop is dan ook geen reden om in paniek te raken. “We hebben dat zelf ondervonden”, vertelt Jarne. “Gelukkig staat alle bedrijfsdata veilig in de cloud en hebben onbevoegden onmogelijk toegang. De nieuwe laptop wordt in no-time van de gewenste software voorzien en de backupfunctie zorgt ervoor dat de accountant gewoon verder kan waar hij is gebleven.”

 

Een specialist raadplegen

Asista heeft jarenlange ervaring met systeem- en applicatiebeheer bij accountantskantoren. Het IT-bedrijf weet wat er reilt en zeilt binnen de branche en dat maakt het voor WITh een ideale partner om mee samen te werken. Jarne: “De overstap naar de nieuwe IT-omgeving is goed verlopen. Asista werkt daarin samen met een projectleider van Full Finance. Die houdt iedereen scherp en zorgt dat gedaan wordt wat is afgesproken.”

Ook na de implementatie zorgt Asista voor praktische ondersteuning. “We hoeven op het gebied van Microsoft niks zelf uit te zoeken, maar kunnen direct een specialist raadplegen als er vragen zijn. Of het nu gaat over de hardware of over softwarepakketten als Teams en SharePoint; de medewerkers van Asista denken mee en zoeken oplossingen. Bovendien, en dat is ook belangrijk; we krijgen niet overal direct een factuur voor”, besluit een tevreden Jarne Vermeer.    

Maandelijks tips ontvangen? Meld je aan!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief geef je ons toestemming om inzicht te verkrijgen in jouw lees- en klikgedrag. Afmelden kan op ieder moment. Voor meer informatie over hoe wij met persoonsgegevens omgaan, verwijzen we je door naar onze privacy- en cookieverklaring