Gmail komt met de vertrouwelijke modus

28 mei 2019 Google, GMail, GDPR Gmail komt met de vertrouwelijke modus

Gmail-gebruikers kunnen gevoelige informatie beschermen tegen ongeautoriseerde toegang met de vertrouwelijke modus van Gmail. Ontvangers van berichten in de vertrouwelijke modus kunnen geen berichten en bijlagen doorsturen, kopiëren, afdrukken of downloaden. Gebruikers kunnen een vervaldatum instellen voor een bericht, de toegang tot het bericht op elk moment intrekken en een sms-verificatiecode vereisen om toegang te krijgen tot het bericht.

 

Hoe Gmail berichten in de vertrouwelijke modus verwerkt

Wanneer iemand een bericht verzendt in de vertrouwelijke modus, verwijdert Gmail de berichttekst en eventuele bijlagen uit het exemplaar van de ontvanger van het bericht. Deze worden vervangen door een link naar de content. In Gmail-clients wordt de gelinkte content weergegeven als onderdeel van het bericht. In e-mailclients van derden wordt er een link weergegeven in plaats van de content.

 

Op 25 juni zal deze vetrouwlijke modus aangezet worden in de G Suite omgeving van al onze klanten. Hulp nodig of meer uitleg? Laat het ons weten.

 

Belangrijk:

Hoewel de vertrouwelijke modus helpt voorkomen dat ontvangers per ongeluk een e-mail delen, voorkomt deze modus niet dat ontvangers screenshots of foto's van berichten of bijlagen maken. Ontvangers die schadelijke programma's op hun computer hebben staan, kunnen uw berichten of bijlagen wellicht wel kopiëren of downloaden.

Terug naar nieuwsoverzicht