Door een goede virusscanner te kopen, kunt u de totale schade die door virussen en malware wordt veroorzaakt beperken. In de huidige wereld is een virusscanner een absolute must. Virussen en malware hebben bijvoorbeeld verstopt gezeten in banners van onder andere NU.nl. Met de Asista Managed Antivirus ontvangt u dagelijks de laatste virusdefinities.

Waar beschermt een virusscanner allemaal tegen?

Mocht er op uw systemen een potentieel gevaar gevonden worden, dan worden wij automatisch direct op de hoogte gebracht door de virusscanner. Het virus wordt in quarantaine gezet, de melding wordt door ons inhoudelijk beoordeeld en indien nodig verwijderen wij het geïnfecteerde bestand meteen. De virusscanner die u bij ons kunt kopen, beschermt u tegen:

U kunt bij ons een virusscanner kopen, maar wij bieden u optioneel extra beveiliging met Asista Webprotection. Met Asista Webprotection blokkeren we alle websites die gebruikt worden voor de verspreiding van spam, cryptolockers, keyloggers, malware en phishing. Voor slecht € 2,50 euro per maand per medewerker heeft u een extra laag van beveiliging die nu nog niet gedekt wordt door uw spam-filter of virusscanner. Voor een kleine maandelijkse vergoeding leveren wij deze dienst tevens als onderdeel van Asista Remote Management. Zo voorziet u dagelijks uw hele omgeving van de nieuwste updates, zodat u maximaal beschermd bent.

Mythen en feiten

Er zijn een aantal veelvoorkomende mythen rondom computervirussen:

 • Elke foutmelding op een computer duidt op een virusinfectie.
  Dit is niet waar. Foutmeldingen kunnen ook worden veroorzaakt door defecte hardware of softwarebugs.
 • Virussen en wormen vereisen altijd gebruikersinteractie.
  Niet waar. Het infecteren van een computer met een virus vereist het uitvoeren van een code, maar daarvoor is gene gebruiksinteractie vereist. Een netwerkworm kan bijvoorbeeld een computer automatisch besmetten als die bepaalde kwetsbaarheden heeft.
 • E-mailbijlagen van bekende afzenders zijn veilig.
  Niet waar. Ze kunnen geïnfecteerd zijn met een virus en worden gebruikt om de infectie te verspreiden. Zelfs als u de afzender kent, kunt u beter niets openen waarover u onzeker bent.
 • Antivirusprogramma’s houden alle dreigingen tegen.
  Hoewel antivirusleveranciers hun best doen om op de hoogte te blijven van malwareontwikkelingen, is het belangrijk om een uitgebreid internetbeveiligingsproduct te gebruiken met technologieën die speciaal zijn ontwikkeld om proactief dreigingen te blokkeren. Zelfs dan is er natuurlijk niet zoiets als 100% zekerheid. Het is dus belangrijk online altijd uw gezond verstand te gebruiken om de kans op blootstelling aan aanvallen te minimaliseren.
 • Virussen kunnen fysieke schade aan uw computer toebrengen.
  Wat als slechte code uw computer laat oververhitten of belangrijke microchips vernietigt? Antivirusleveranciers hebben deze mythe al meerdere malen ontkracht: dit soort schade is gewoonweg niet mogelijk!

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u graag uw bedrijf beveiligen door een virusscanner te kopen en professionele ondersteuning ontvangen? Wij helpen u hier graag mee. Bel naar 088 – 161 0000 om een vrijblijvende afspraak te maken. Dan geven wij u graag deskundig advies.