De totale schade veroorzaakt door virussen en malware

Dagelijks de laatste virusdefinities met Asista Managed Antivirus. In de huidige werld is een virusscanner een absolute must. Virussen en malware hebben verstopt gezeten in banners van onder andere nu.nl. Voor een kleine maandelijkse vergoeding leveren wij deze dienst als onderdeel van onze dienst Asista Remote Management. Dagelijks is uw hele omgeving voorzien van de nieuwste updates zodat u maximaal beschermd bent. 

Mocht er op uw systemen een potentieel gevaar gevonden worden dan zullen wij automatisch direct op de hoogte worden gebracht. Het virus wordt in quarantaine gezet, de melding word door ons inhoudelijk beoordeeld en indien nodig zal het geïnfecteerde bestand rechtstreeks door ons verwijderd worden. Onze software beschermt u tegen:

  • Computervirussen
  • Wormen
  • Spyware
  • Ransomware
  • Bots
  • Rootkits
  • Trojans
  • Bugs

Naast antivirus bieden we u optioneel extra beveiliging met Asista Webprotection

 

Met Asista Webprotection blokkeren we alle websites die gebruikt worden voor de verspreiding van SPAM, Cryptolockers, Keyloggers, Malware en pishing. Voor slechts € 2,50 per maand per medewerkers heeft u een extra laag van beveiliging die nu nog niet gedekt wordt door uw SPAM-filter of virusscanner.

Mythen en feiten

Er zijn een aantal veelvoorkomende mythen omtrent computervirussen:

 

Elke foutmelding op een computer duidt op virusinfectie.

Dit is niet waar. Foutmeldingen kunnen ook worden veroorzaakt door defecte hardware of softwarebugs.

 

Virussen en wormen vereisen altijd gebruikersinteractie. 

Niet waar. Het infecteren van een computer met een virus vereist het uitvoeren van code, maar daarvoor is geen gebruikersinteractie vereist. Een netwerkworm kan bijvoorbeeld een computer automatisch besmetten als die bepaalde kwetsbaarheden heeft.

 

E-mailbijlagen van bekende afzenders zijn veilig. 

Niet waar. Ze kunnen geïnfecteerd zijn met een virus en worden gebruikt om de infectie te verspreiden. Zelfs als je de afzender kent, kun je beter niets openen waarover je onzeker bent.

 

Antivirusprogramma's houden alle dreigingen tegen. 

Hoewel antivirusleveranciers hun best doen om op de hoogte te blijven van malwareontwikkelingen, is het belangrijk om een uitgebreid internetbeveiligingsproduct te gebruiken met technologieën die speciaal zijn ontwikkeld om proactief dreigingen te blokkeren. Zelfs dan is er natuurlijk niet zoiets als 100 procent zekerheid. Het is dus belangrijk online altijd je gezond verstand te gebruiken om je blootstelling aan aanvallen te minimaliseren.


Virussen kunnen fysieke schade aan je computer toebrengen. 

Wat als slechte code je computer laat oververhitten of belangrijke microchips vernietigt? Antivirusleveranciers hebben deze mythe al meerdere malen ontkracht: dit soort schade is gewoonweg niet mogelijk.