Wordt uw computer steeds trager?

8 juni 2019 Richard Schouten

Uw computer opschonen?

We maken allemaal dagelijks gebruik van computers. We verwachten ook dat ze het altijd doen, helemaal zonder storingen. Toch moeten we onszelf aanleren om de computers netjes te onderhouden. Is uw computer momenteel traag of starten meerdere programma’s meteen op nadat de computer aangezet wordt? Dan heeft uw computer naar onze mening onderhoud nodig. Vervuiling, verouderde software en onnodige programma’s kunnen uw computer behoorlijk vertragen. 

 

Uw computer opschonen kan al beginnen met het installeren van de laatste updates. Afhankelijk van het type computer of stuurprogramma is het per computer verschillend hoe deze verder opgeschoond moet worden. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn hoe het opschonen precies werkt, dan kunt u daarvoor de medewerkers van Asista inschakelen. Onze vakkundige ICT-medewerkers zijn u graag van dienst om samen met u te zorgen voor een schone computer.

 

Belang van computer opschonen

Tijdens het gebruiken van een computer worden er allerlei bestanden opgeslagen. Dit is nodig om de computer goed te laten werken. Maar door al het opslaan van bestanden, en natuurlijk ook het opslaan van de bestanden die je zelf hebt gedownload, kan het zijn dat uw computer trager wordt. Dan moet u ervoor zorgen dat deze wordt opgeschoond. Soms worden er gratis virusscanners geinstalleerd als u een programma van internet download. Met 2 of meer virusscanner op 1 computer zal de computer gegarandeerd traag worden. Regelmatig controleren en opschionen is dus van belang. Veel mensen vergeten dit opschonen, waardoor de pc altijd traag wordt. Denk maar aan het opstarten dat een onnodig lange tijd duurt of het schakelen tussen de verschillende schermen. U helpt niet alleen uzelf ermee, maar ook de pc. Het regelmatig opschonen van de computer is absoluut aan te raden.

 

De specialist

Asista is een expert op het gebied van het opschonen van computers. De vakkundige medewerkers van onze helpdesk zijn u graag van dienst. Door middel van bijvoorbeeld Teamviewer maken deze specialisten gebruik van de mogelijkheid om met uw toestemming met u mee te kijken op uw pc. Zo kunnen kleine problemen opgelost worden en kunnen ze tevens uw computer enigszins opschonen. U kunt uw computer ook bij ons afgeven zodat we wat grondiger te werk kunnen gaan.

 

Mocht u vragen hebben, neem contact met ons op. 

Terug naar blogoverzicht
Wordt uw computer steeds trager?